Den japanske matbaren Ransen

Home  /  Kulinarisk mangfold  /  Den japanske matbaren Ransen

On mai 23, 2019, Posted by , In Kulinarisk mangfold, With Kommentarar avslått på Den japanske matbaren Ransen

Landet er Japan. Byen er Tokyo og baren Ransen beskriver seg selv som en «fontene av japanske retter». Jeg får straks assosiasjoner til vann som hele tiden strømmer fram-der noe alltid er nytt. Ayu fisken brukes i signaturretten deres. Faktisk nevnes vannet de bruker i matlagingen spesielt; det er vann fra Hakusan kilden. De kaller vannet mykt, urørt og rikt på mineraler. Buljong fra tang, høstet på Rishiri øya, blandet med tørket fisk eller tunfisk flak og kombinert med fisk eller bløtskilpaddesuppe i en gryte danner fundamentet for all mat de lager. Den japansk kulinaritet følger sesongen-dette korresponderer med natur og tid. Høydepunktene fra menyen gjenspeiler ingredienser hentet fra hele Japan. Røykte sjøsnegler, grillet spansk makrell, snøkrabbe og grønnsaker er en grillet rett de serverer.

Ransen er å finne på listen over de mest lukseriøse restaurantene i verden. Av en eller annen grunn er sushien å finne overalt her i norden, men Japan er så mye mer enn sushi, og man kan spørre seg hvorfor ikke hele det japanske kjøkken har gjort sitt inntog her. Det er kjent at mange japanere blir veldig gamle. Man kan vel ikke fornekte at tradisjonell japansk mat spiller en sentral rolle i dette. Tenk å kunne spise seg gammel.