Barnerom som får barna til å spise fisk og grønnsaker

Home  /  Den kulinariske skole  /  Barnerom som får barna til å spise fisk og grønnsaker

On januar 7, 2022, Posted by , In Den kulinariske skole, With Kommentarar avslått på Barnerom som får barna til å spise fisk og grønnsaker

Barn lærer fort at digg mat også ikke alltid er like sunt. Dessverre er mange litt for slepphendte med godterier, og ender med å gi barna mat som potensielt kan skade dem. Men har man først latt dem få smaken på godsaker og søtt, så kan det være vanskelig å omvende dem. Men kanskje løsningen ligger på barnerommet?

Trygge soverom

Barna elsker å leke på barnerommet, spesielt om det er et flott rom som gir dem trygghet. Det kan være en artige tapet til barnerom som vekker matlysten. Lekne barn er sultne barn, og ved å gi dem et sunt kosthold, så vil de bli glade barn.

De vil garantert få mer energi, men man kan ikke spekulere i å gi barn mindre sunn mat fordi de har mye energi. Et barn har mye energi når det er friskt. Et slikt barn kan dra nytte av trygge tapet på barnerommet.

Farger og nysgjerrighet

Farger vekker følelser i oss, og av og til kan vi nesten sanse fargene. Det er fordi vi forbinder ulike ting med farger. En slik ting er regnbuen. Den er så full av farger at vi nesten blir sultne. Det kan være fordi den gule minner oss om sitron, den røde om tomat og den oransje om gulrot. Ja, kanskje disse fargene minner deg om helt andre ingredienser, men det vil uansett minne deg om noe.

Barn er nysgjerrige vesen, og de vil få et rikere liv av å lese og oppleve. Farger er en slik ting de vil huske og forbinde med hendelser. Gi dagene innhold og mening, og hjelp dem og deg selv med vakre rom som er fylt med fargerike tapeter.

Fylte fiskepanetter med deilig grønt

Ja alt det som er sunt er også godt. Den beste måten å få barn til å like sunn mat, er å gi dem sunne matvaner og idealer. Gi fisken og grønnsakene positive referansepunkt, og kjør på med ekstra positivitet og humør. Selv den mest positive kan ha dårlige dager, men mellomrommene blir lengre om man tenker fornuftig rundt kosthold til barn.

Det er lov å kose seg

Akkurat som oss voksne, så skal også barna kose seg. Men har man gitt dem gode forbilder, så vil barna kose seg med de sunne alternativene og velge bort de usunne. Det er opp til deg å fikse dette, så de ikke skal få livsstilssykdommene du selv har. Sørg for å dele opp godbitene, og blant inn sunne alternativ, som rosiner og frukt. Men ikke la barnet ta roret når det gjelder godteri. Men med tapeter med mat og drikke, kan selv barna sette pris på sunne retter.

incart-lite