Den kulinariske framtid

Home  /  Den kulinariske skole  /  Den kulinariske framtid

On juli 2, 2019, Posted by , In Den kulinariske skole, With Kommentarar avslått på Den kulinariske framtid

Alle trenger kulinariske opplevelser, enten det er norsk tradisjons-mat eller eksotiske retter fra et annet kjøkken. Men hva den kulinariske framtiden vil by på, er ikke ekspertene helt enige om. Det som er sikkert er at gode matopplevelser handler om smaker, aroma, visuelle inntrykk og spennende kombinasjoner. Både mat og drikke må være utsøkt preparert for å skape de store øyeblikkene, noe man skal kunne huske resten av sitt liv. Vi er ganske sikre på at framtiden for norsk mat er god, spesielt med tanke på alle de spennende ingrediensene vi har tilgang på.

Fra havet

Den norske fisken er helt garantert med på å forme den kulinariske framtiden for norske forbrukere. Ikke bare velkjent tosk, hyse og laks, men også Norges nye ukjente delikatesser som tang, krabber og til og med algevekster. Med inntoget til sushi og den stadige søken etter en perfekt kropp, vil vi kanskje ende opp med å spise nye sjømat-retter mer enn i dag.

Landbruk i utvikling

Det er stadig et mål om at norske forbrukere skal spise mer kortreist og sunn mat, og det

innebærer mer grønt og mer kultivert mat. Med klimaendringer og fokus på mangfold, kan vi i dag til og med dyrke vindruer og tomater her. Det som er positivt er at man finner like sunne grønnsaker i Norge, og vi trenger derfor ikke importere alt. Fokus på tradisjonsrike matvarer har også skutt i været, noe som viser et oppsving for mange bønder. Men om landbruket er bærekraftig, det er noe mange lurer på.

Kombinasjoner

Den kulinariske framtiden i Norge består nok likevel en av god blanding tradisjonell og eksotisk mat. Mer eller mindre vil nok mange av matrettene bestå i beste velgående, men hvorvidt vi vil kunne opprettholde så stort mangfold er usikkert. Kanskje må vi finne bedre alternativ for mais, bananer og russisk kaviar.

incart-lite