Den kulinariske psykologi

Home  /  Den kulinariske skole  /  Den kulinariske psykologi

On april 2, 2019, Posted by , In Den kulinariske skole, With Kommentarar avslått på Den kulinariske psykologi

Hvordan skal man få kundene til å komme igjen og igjen og gjøre at folk over hele verden snakker om maten man lager? Hva er det som gjør matopplevelsen spesiell, og hva er det som gjør den unik? Det er nok en kulinarisk psykologi som må ligge til grunn for å skape det perfekte måltid, og det er en helhet som må vekke de fleste sanser i oss.

Psykologiens rolle

Det skal ikke være mulig å spise levende insekt, men når man gjør det til en delikatesse som kun de fineste gjestene spiser, ja da kan man til og med få vanlige folk til å spise det. Det er jo mange matretter som i prinsippet kanskje ikke høres så innbydende ut. Det kan være smalahove, øyne og testikler. Noe av psykologien kan dekkes til ved en flott presentasjon av delikatessene. Men det er likevel noe for de spesielt interesserte.

Kulinarisk mat

Kulinarisk mat handler ofte om å teste ut nye smaker og matopplevelser. Hva man spiser er egentlig ikke så viktig, så lenge maten smaker godt. Og så lenge det ikke er farlig, så kan godt gjestene spise krokodillehale for den saks skyld.

incart-lite