Den kulinariske smak

Home  /  Den kulinariske skole  /  Den kulinariske smak

On mars 8, 2019, Posted by , In Den kulinariske skole, With Kommentarar avslått på Den kulinariske smak

Det beste med et godt måltid er som regel smaken. Mat som smaker godt vil stort sett alltid bli godt tatt i mot av gjestene. Men for å finne fram til den kulinariske smaken, må kokkene kunne mer enn å koke poteter og steke koteletter, de må også kunne sette sammen de riktige ingrediensene.

Det kan godt hende at en blanding av pasta og kjøttkaker er godt, spesielt for en sulten arbeidskar, men det er ikke sikkert den får fram de riktige kulinariske smakene som en kokk av verdensklasse kan. Han vet nemlig hvilke smaker som passer best sammen.

Tørt og vått

 

Det er nok ikke alle som vil framstille det så enkelt, for en kulinarisk smak er ofte avhengig av flere aspekter for å fylle hverandre ut. Det er snakk om det tørre og det våte elementet. Maten er ikke fullendt uten en aromatisk vin eller en god saus. Alt for å bringe fram matens beste kvaliteter og særegenhet. At viner både kan være aromatiske, fyldige, ungdommelige og tørre, er likevel bare noen få forunt å forstå. Blanding av smakene er det som gir matopplevelsen innhold.

incart-lite