En os av kenyans kulinarisk kultur

Home  /  Kulinarisk verden rundt  /  En os av kenyans kulinarisk kultur

On februar 23, 2019, Posted by , In Kulinarisk verden rundt, With Kommentarar avslått på En os av kenyans kulinarisk kultur

Hva tenker du når du hører ordet «Kenya»? Har du vært der, har du minner derfra? Mange i norden har det. Kenya er et nokså populært reisemål pga sine ville dyr som kan sees på nært hold for turister i jeeper. Karen Blixen (1885-1962)reiste til sitt afrika, Kenya og drev en kaffeplantasje der. Etter henne har vi filmen «mitt afrika». Der opplevde hun en frihet som hun tidligere bare hadde kunnet drømme om. Er det kanskje litt av denne friheten vi kan smake ved en reise dit som turister? De flotte strendene eller de ville savannene eller den swahilske kulturen på øya Lamu? En del europeere har også blitt nysgjerrig på masai-kulturen, og det har blitt lettere å utforske denne folkegruppen siden det organiseres opphold i masailandsbyer. Oppfinnsomt nok finnes det et reisebyrå som kaller seg for «Ditt Afrika», noe som appellerer til at man kan ta eierskap til sine egne opplevelser-ikke bare Blixen, men også vi.

Restauranten Nyama Mama i Nairobi er med

på listen over verdens mest lukseriøse restauranter. En av menyene stikker seg mer ut enn de andre, nemlig Safari http://docs.wixstatic.com/ugd/3c59f5_754a2ca1af5845fb86d287509eb4147c.pdf menyen der man får servert alt fra kenyanske tropiske frukter, roten Maniok, maismel-retten ugali og innbakt biff. Restauranten er gjennomført kenyansk i alt fra møblement, farger til retter. De vil samle Kenya, Afrika og resten av globen. På deres hjemmeside står det «del Afrika. Inviter verden».

På hjemmesiden til den prisbelønnede restauranten «The Talisman» i Nairobi; også å finne på listen over verdens mest lukseriøse httprestauranter møtes vi av følgende spørsmål: «Tar du vare på vårt miljø? Vi går for det grønne.» Nylig har de fjernet 100% av sine plastflasker. De er i prosess med å sikre seg at 100% av deres innkjøpte kjøtt skal være fri fra toxiner og kjemikalier. De har sin egen grønne hage de henter grønnsaker fra og henter egg fra sine egne høner. De importerer laks fra Norge, samt fisk fra elven Lamu i næromårdet, krydder importeres fra Thailand. Rettene er en fusjon av det europeiske, asiatiske og det afrikanske kjøkken. The New York Times har besøkt denne restauranten og beskrevet den som byens beste plass. Nettsiden «the culture trip» har lagt httpsdette spisestedet til sin topp 10 liste i Nairobi.

Ville man våget seg på å spise sammen med masaiene i deres lokale landsby? Det ser ikke ut til å være noen lukseriøse restauranter i umiddelbar nærhet til naturreservatet «Maisai Mara», men faktisk er det en restaurant der; dog ser den ikke ut til å være stjernemerket. Det er også grunnen til at jeg ikke går nærmere inn på masaienes mat i min jakt på stjernene.

Da gjenstår det bare å si : hakuna matata.

incart-lite