Den kulinariske teksturen

Home  /  Den kulinariske skole  /  Den kulinariske teksturen

On juli 5, 2018, Posted by , In Den kulinariske skole, With Kommentarar avslått på Den kulinariske teksturen

Hvordan smaker den kulinariske teksturen? Har konsistens noe å si? Hvordan ser maten ut? Den kulinariske teksturen gir sansene enda et sukk i en blanding av estetikk, fylde, karisma og innhold. Men hva er de forskjellige kjennetegnene til en tekstur i mat?

Det er øynene som ser

Man kan ofte høre at når man overspiser, så er det med øynene man har spist. Noe som ser delikat og deilig ut, gjør det vanskelig å ikke ta enda en porsjon eller stykke. Det er nemlig hvordan maten er presentert som sier noe om matlysten. Et vakkert dandert fat kan få vannet til å renne i munnen og tankene vekkes i mageregionen. Det sammen med sult og lyst gir den kulinariske teksturen hjul.

Det er ikke uten grunn restauranter og spisesteder legger mye i de visuelle uttrykket, selv om mat uten smak ikke har noe for seg.

Det dufter godt lang vei

 

Lukten av deilig mat er en tekstur man ikke kan komme bort fra. Og det kan hende det ligger noe svært basalt i denne refleksen eller driften i oss. Mat som er moden og holdbar dufter nydelig, mens mat som er skjemmet ikke lukter godt. Når i tillegg de deiligste aroma fra forskjellige typer råvarer er riktig anlagt i en blanding av eksotisk og tradisjonell matkunst, blir det duftene som får vannet til å renne fra munnen.

Smaken er som baken

Gourmetmat er selve symbolet på en reise i kulinariske sanseopplevelser der teksturen har alt å si. Det er selve smaken som definerer måltidet. Det er den perfekte blandingen av smaker som eksploderer i munnen som gir et sanselig uttrykk som kan sammenlignes med erotiske oppdagelser.

incart-lite