Hvordan ta gode matbilder

Home  /  Den kulinariske skole  /  Hvordan ta gode matbilder

On juli 26, 2021, Posted by , In Den kulinariske skole, With Kommentarar avslått på Hvordan ta gode matbilder

De aller fleste av oss har nok sett lekre og fristende bilder av appetittvekkende retter på blogger og sosiale media. Kanskje har du også tenkt på hvordan du selv kunne få til bilder av samme kvalitet, og få like gode tilbakemeldinger? Det er ingen tvil om at flotte bilder av mat er noe av det som folk liker best å se på nettet, og det gir både oppmerksomhet og potensielt flere følgere.

Tar du virkelig fine bilder av maten du lager, kan du til og med inkludere et festmåltid i et fint familiebilde. Med en vakker ramme rundt kan dette pynte opp stuen, kjøkkenet eller spisestuen. Dermed kan du glede deg over fine bilder daglig i mange år fremover.

Tips for flotte bilder av mat

Det suverent beste er å ta bilder der det er rikelig med sollys. Tar du bilder under LED-belysning eller med blits må du bare akseptere at bildene ikke blir fullt så gode. Dette kan selvfølgelig skape noen utfordringer, for eksempel når man skal ta bilde av julematen midt på mørkeste vinteren. En løsning er å lage i hvert fall noe av maten dagen i forveien, for å få til de optimale bildene. Husk at det ofte lønner seg å flytte maten for å finne den beste settingen, ikke føl at alle matbilder må tas på kjøkkenet eller spisebordet. Ofte kan sollyset som strømmer inn på soverommet om morgenen være ideelt!

Bruk forskjellige vinkler når du tar bildene, og varier etter hvilken rett du skal fotografere. For eksempel er en pizza ofte flottest sett ovenfra, mens en burger tar seg bedre ut fra siden. Ikke ha for mange andre gjenstander i nærheten av rettene du presenterer.

Minner for livet

De aller flotteste bildene bør ikke bare være for nettet og sosiale media, men bevares som minner for deg selv eller dine kjære. Et flott matbilde i ei fin ramme får deg i godt humør.

incart-lite