Starte din egen kulinarisk restaurant

Home  /  Den kulinariske skole  /  Starte din egen kulinarisk restaurant

On august 7, 2021, Posted by , In Den kulinariske skole, With Kommentarar avslått på Starte din egen kulinarisk restaurant

Å starte sin egen bedrift er et stort sprang fra normalen. Det er mye man må tenke gjennom før man i det hele tatt kan begynne å sette noe i gang, og mye usikkerhet kan derfor bygges opp under prosessen. Du begynner kanskje å tenke at du ikke kan takle presset for restauranten du alltid har drømt å eie en gang; at det ikke verdt det. Tvilen vil være enda sterkere hos de som har mye penger de må sette på spill, for eksempel restauranter som fokuserer på fine dining, kulinologi og kokkekunst.

Husk budsjett og lån

Skal man starte en egen restaurant er det nødvendig å ha nok penger. Har man ikke et lavt budsjett vil bygningen man leier være liten, og vice versa. Kommer man til å ha trøbbel med å betale den månedlige leien, kan for eksempel et sikker lån på dagen være smart å benytte seg av. Uansett hva du gjør, er det likevel viktig å forstå grensene man jobber rundt.

Tenk på hvordan du ønsker å framstiller restauranten

Når man først tenker å åpne en restaurant, har man gjerne en ide om hvordan man ønsker den kommer til å bli. De fleste restaurantene i Norge har en spesifikk retning for hva slags type mat de fokusere på, slik at det lettere å reklamere og få faste kunder. Vil du fokusere på en av de klassiske, som fransk eller italiensk, eller på de mindre utbredt her i landet, som karibisk eller kinesisk? Dette betyr selvfølgelig ikke at man ikke kan eksprimentere med mat og smaker—som er essensielt innenfor kulinologien—men velg en retning på starten.

Planlegg og ha de riktig papirene

Før du kan åpne restauranten din, må du alltid ha de riktige papirene. Det kan blant annet være lurt å snakke med noen som har ekspertise innenfor restaurantindustrien. Vil man servere drikke, trenger du i tillegg å søke for skjenkebevilling.

incart-lite