Nytt antrekk til Halloween?

Home  /  Den kulinariske skole  /  Nytt antrekk til Halloween?

On oktober 30, 2021, Posted by , In Den kulinariske skole, With Kommentarar avslått på Nytt antrekk til Halloween?

Det nærmer seg Halloween-feiring igjen, det braker nærmere bestemt løs søndag 31. oktober! Da fylles gatene rundt om i landet med småkjeltringer og hekser og djevler, i form av småbarn som vanligvis er snille og greie. Men på denne dagen, som sies å være årets farligste dag, forvandles de små uskyldige barna til små monstre, på jakt etter snacks og snop og godteri. Og hvis du ikke har allerede kjøpt inn smågodt, bør du skynde deg i butikken og hamstre inn! For hvis du ikke lukker opp eller har sakene i orden når kvelden kommer, ja, da blir det bråk! For oss foreldre blir det heller til å følge den lille på tiggerunden hans eller hennes før våre egne gjester kommer, kledd til en hyggelig festaften sammen med familie og venner.

Sjekk utvalget av festantrekk hos NA–KD og få fri frakt og retur!

Men det er likevel en festdag for oss voksne også. Det betyr at vi vil ha på oss noe pent før selskapet starter og gjestene melder sin ankomst. Men hva skal du velge i år? Sjekk det store utvalget av festantrekk hos NA–KD hvor du finner massevis av lekre kjoler, topper og bluser, skjorter, og bukser til overkommelige priser. Og du, husk at du får klimakompensert frakt og retur på alle varer!

Litt historie om Halloween

Fenomenet Halloween kom til Amerika sammen med innvandrere fra Irland og Skottland. Deretter spredde fenomenet seg til en lang rekke land, inkludert Norge. I tro tradisjon tennes det lys på kirkegårder og holdes gudstjenester i forbindelse med allehelgensdag som er dagen etter Halloween den 1. november.

Denne festdagen er først og fremst ment for barn og unge. Da kan man se mange barn sveve rundt i gatene på kveldstid utkledd som hekser og monstre, mens de ringer på dørene til folk og krever knask eller knep. Denne tradisjonen har blitt mer og mer populær her hjemme i Norge de siste årene. I år vil det nok ta ekstra av, ettersom Corona-pandemien la en stor demper på festdagen i fjor.

Denne skikken går helt tilbake til 1500-tallet. Det var kanskje ment som en belønning til vinteråndene og et håp om hell og lykke i den kommende tiden. 200 år senere forandret skikken seg til å bli unger som kledde seg ut og gjorde rampestreker mot de voksne som var gjerrige og ikke ville gi dem godsaker. De hadde ofte kålrothoder som var hult ut som angivelig skulle skremme vekk de onde åndene.

Kle deg opp til fest!

Hva med en ny dress til festen? Velg mellom mange stilige og smarte dresser hos NA-KD. Det finnes også et stort utvalg av stilige kjoler for henne, både korte og lange i alle størrelser. Du finner også et omfattende utvalg av bluser, koseklær og sko her, bare for å nevne noen få. Og husk at du får gratis frakt og retur av varer som du bestiller hos NA-KD.

Da ønsker vi deg og dine en riktig skremmende, men likevel morsom Halloween-feiring!

incart-lite