Norsk mat med tagliatelle

Home  /  Den kulinariske skole  /  Norsk mat med tagliatelle

On november 6, 2021, Posted by , In Den kulinariske skole, With Kommentarar avslått på Norsk mat med tagliatelle

Man må ikke gå på en kulinarisk skole for å få ideer om mat. Man må først og fremst like å lage mat, og deretter må man kjenne til noen av matkulturens viktigste triks, nemlig gode råvarer. Norsk matkultur har utviklet seg enormt de siste årene, men det er ikke på grunn av norske råvarer, men fordi man har begynt å se utenfor grensene.

Ingrediensene våre har alltid høy kvalitet, og nå tør vi i tillegg å kombinere helt nye råvarer, slik som kråkeboller og tare. Det er mer spennende å utvikle nye retter når man kan kombinere. Med tagliatelle kan man få utsøkte retter også på norsk. Det gir en ny måte å lage hverdagsmat på, enten til lunsj eller middag. Hvordan vil du kombinere norsk mat og tagliatelle?

Tagliatelle

Tagliatelle er bred spagetti av fullkorn som smaker utmerket i mange retter. Tradisjonelt sett brukes tagliatelle til retter med kremet saus og grønnsaker. Er det noe vi har mye av i Norge så er det nettopp dette. I stedet for tunge poteter og klebende ris gir tagliatelle er lettere følelse for elegante retter. Tagliatelle er et foretrukket valg når det gjelder spaghetti.

Kjærlighet i hver tagliatelle

En kokk med respekt for de norske råvarene og sitt eget kjøkken, vil samtidig alltid fremheve smaken og konsistensen i tagliatelle. Som håret til en vakker jomfru har denne pastaen eksistert som førstevalg i hundrevis av år, men det var ikke før det 18. århundre at retten fant veien til Norge. Siden har den blitt en favoritt i norske hus og hjem.

Sunt og godt

Tagliatelle består utelukkende av fullkorn og vann, men når man blander dem inn i deilig pesto, rømme og ost så mangler det kun noen salt-flak for å gjøre den serveringsklar. Tagliatelle er sunt og godt, og legger seg ikke på magen som ekstra fett. Mange foretrekker pasta, men de deilige duskene er enklere å håndtere. Velg Barilla for dine matretter fremover.

Norske ingredienser

Det er så mye å velge av i det norske kjøkken av deilige råvarer. Søkelyset går fort til delikatessene i havet. Med verdens nest lengste kystlinje så er det umulig å ikke bli glad i sjømat. Akkurat slik er det med tagliatelle fra Barilla også. Velg mellom laks, tang, breiflabb og reker. Mange bruker blåskjell i denne retten, hva ville du foretrekke?

incart-lite