Italia-et kulinarisk kjøkken vi kjenner godt

Home  /  Kulinarisk verden rundt  /  Italia-et kulinarisk kjøkken vi kjenner godt

On september 20, 2018, Posted by , In Kulinarisk verden rundt, With Kommentarar avslått på Italia-et kulinarisk kjøkken vi kjenner godt

Her i norden er det pizza, parmesanost og pasta å få kjøpt på annenhvert hjørne. Har vi likevel fått hele bildet av hva det italienske kjøkken er? På siden til Great Italian chefs-en michelinguide, så sies det at kun Frankrike slår Italia i antall michelin-restauranter. La oss ta en titt på restauranten «Da Vittorio Brusaporto» med tre michelinstjerner og se hva vi finner der». 10 minutters biltur fra Bergamo, på landet ligger slottet som rommer lokalene til denne resturanten. På eiendommen finnes det en golfbane, en fotballplass og to naturlige innsjøer, samt en tursti.

På restauranten serveres det fisk, kjøtt, sjømat, grønnsaker, sopp og trøfler. Også på en så flott restaurant møter man på pastaen, men den tar ikke opp hele menyen; dessuten er dette garantert spesialretter som kan gi pasta en annen mening enn det vi er vant til. Personlig synes jeg det er festlig å lese at de serverer kanin, da jeg synes dette er så godt. Dragefisk, stekt due er heller ikke noe man ser på enhver meny. De har sine egne bakverk og det søte ser meget godt ut. Man kan spise med øynene.

Som far så sønn. Dette er en 52 år gammel familebedrift; startet av far, og i dag er samtlige barn er involvert i restauranten. I dag er faren død, men restauranten lever videre i farens ånd. Familien har produsert tre kokebøker og familien er premiert med nominasjoner til langt oppover ørene.

Virksomheten strekker seg til langt utenfor restauranten med kokkeskole, hotell, cafe, gavebutikk.

incart-lite