I mange sammenhenger kan vi kalle nordmenn for kulinarisk-kresne kunder. Det er sjelden man kan kalle en nordmann for connaisseur. De vil helst ha hamburger-tallerken eller pølse i brød. Kulinarisk-kresne kunder har som regel ikke kjennskap til alt de går glipp av.
Ikke akkurat Bocus d`or
Likevel har Norge noen av de aller beste kokkene i verden. Det står ikke på Bocuse d`Or til norske deltakere og mat-kjennere i mange år med en blanding av tradisjonell norsk matkultur og utenlandske delikatesser. Det er som regel den norske råvaren blandet med eksotiske metoder som gjør at kulinarisk-kresne kunder bør utvide sin horisont.
Hurtigmat i utvikling
Men til og med hurtigmaten utvikler seg i dag. Det er spesielt mer grønt og mindre bearbeidet kjøtt som er oppskriften for å få kulinarisk-kresne kunder til å troppe opp. Det er også flere varianter av vegetar-burgere og magert kjøtt og fisk.
Viktig med endring
Det kan være viktig med endring, både for den individuelle helsen og det globale matfatet. Det er et stort problem at folk spiser seg syke på dårlig bearbeidet mat de får kjøpt i butikken. Da er det mye bedre å prøve det matfatet naturen har å by på av kulinariske retter.