Kulinarisk mat-bare for vesten?

Home  /  Kulinarisk mangfold  /  Kulinarisk mat-bare for vesten?

On mai 16, 2018, Posted by , In Kulinarisk mangfold, With Kommentarar avslått på Kulinarisk mat-bare for vesten?

Kulinarisk mat er dyr mat. Her i Norge spares det i forkant av et besøk på den berømte michelin restauranten Maaemo. Mange velger seg ut dette stedet som en perfekt markering av en bursdag, og kanskje besøket på dette stedet er selve gaven. Egner kulinarisk mat kun for gode økonomiske tider? Egner kulinarisk mat seg kun for rike land? I denne teksten reiser jeg spørsmål jeg kun finner enkelte svar på her på nettet.

Har man kulinarisk mat i Afrika f.eks? CNN har vært der; i Afrika altså. De reiser overalt. I sør-Afrika f.eks finner man vingårdersom faktisk er kjent for god mat og som har vunnet priser for god mat. Et eksempel er «Jordan Wine Estate», som har en enkel, men svært perfeksjonistisk meny med gaselle. De har eget bakeri, og byr på ost etter måltidene.

Hvis jeg leter etter kulinariske restauranter i et land som jeg vet ikke er turistvennlig og man helst ikke bør gå ut etter mørkets frembrudd hvis man er hvit, så er spørsmålet om det kulinariske henger sammen med turisme? I Lagos, Nigerias tidligere hovedstad, men dog har den et større innbyggerantall enn hovedstaden Abuja, finner jeg et kulinarisk akademi. De har meget store ambisjoner og skriver at deres mål er å bli kjent globalt for å presentere og å utvikle kulinariske ferdigheter. Deres restaurant Tarragonhttp

har mottatt en pris i 2018 som en blant Verdens mest luxeriøse restauranter. Ved en nærmere titt på deres meny, får man ikke noen umiddelbar «afrika-følelse», men det er nok noe annet å være tilstede.

En del andre land fra Afrika er representert i listen over verdens mest lukseriøse restauranter; Egypt, Marokko, Sør-Afrika, Kenya, Ghana og Nigeria. De fleste av disse landene er turistland; og økonomien for å drive kulinariske kjøkken er ivaretatt.

incart-lite