Mat etter brystoperasjonen

Home  /  Den kulinariske skole  /  Mat etter brystoperasjonen

On oktober 13, 2022, Posted by , In Den kulinariske skole, With Kommentarar avslått på Mat etter brystoperasjonen

Sunn mat er alltid viktig, men det er ekstra viktig når kroppen trenger å komme seg, for eksempel etter en operasjon. Selv om en brystoperasjon er rutine for legene, er det ikke rutine for kroppen din, og den trenger tid og litt ekstra omtanke etter operasjonen. Sunn mat er en del av dette.

Ekstra vitaminer

Ekstra vitaminer er aldri feil, så spis gjerne ekstra mye frukt og grønnsaker etter en brystoperasjon hos motiva norge. Velg gode råvarer, gjerne frukt og grønnsaker som er i sesong, og spis dem rå eller kokt. Hvis du gjerne vil kose deg litt ekstra de første dagene, kan du spise frukt i stedet for godter. Druer, plommer eller oppskårne epler er kjempegod kos. Kanskje du også kutter opp noen grønnsaker. Mat med sterke farger inneholder ofte mange vitaminer.

Husk at du trener mindre

En annen årsak til at du bør spise ekstra sunt etter din brystoperasjon fra motiva norge er at etter operasjonen tar det litt tid før du kan trene som vanlig. Det betyr at du bruker færre kalorier de første ukene etter inngrepet, og dermed må du justere kaloriinntaket litt. Du kan selvsagt spise middagsmat, men legg gjerne mer salat og grønnsaker på tallerkenen og spise det først for å unngå å spise for mye av den andre maten. Grønnsaker er alltid sunt for deg, så det kan du ikke spise for mye av.

Velg lettlaget mat

De første dagene etter en brystoperasjon orker du kanskje ikke å gjøre så mye. Du skal heller ikke løfte tungt den første tiden, så dersom du bor alene, kan det lønne seg å velge lettlaget mat. Det betyr ikke at maten skal være usunn, for det er heldigvis lett å lage sunn mat. Du kan kjøpe suppeposer og eventuelt tilsette litt ekstra grønnsaker og pasta, eller du kan velge frosne grønnsaker i stedet for å kutte dem opp selv. Frosne grønnsaker inneholder akkurat de samme næringsstoffene som friske grønnsaker, bare at det er enklere å tilberede dem. Vil du ha dessert etter maten, kan du velge frukt eller bær. Du kan også kjøpe frosne bær dersom det er utenfor sesongen.

Litt kos er lov

Det er viktig å understreke at litt kos er lov. Du kan unne deg en god dessert en gang i blant, og lørdagsgodteri. Hvis du liker brus, kan du velge mineralvann med smak for å spare kalorier, og du kan redusere porsjonsstørrelsen når du spiser godter og potetgull. Men kos deg med god samvittighet når du først skal kose deg. Det har du fortjent.

incart-lite