Derfor elsker vi thai-mat
Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor utenlandsk mat har skapt furore i norske hjem siden vi begynte å importere matvarer fra utlandet. I et land hvor klimaet alltid har vært hardt, og ikke nødvendigvis ideelt for dyrking av eksotiske råvarer, kunne husmannskosten være vanskelig å få ned. Derfor ble…
Et vindu til kultur
Alle som reiser er nysgjerrige på maten man finner i landet man besøker. Nye smaker er en viktig del av opplevelsen av å være på reise. Mat og drikke er på mange måter et vindu til kulturen man besøker. Ingredienser og behandlingen av matretter sier mye om folks levemåter. For…
Den kulinariske psykologi
Hvordan skal man få kundene til å komme igjen og igjen og gjøre at folk over hele verden snakker om maten man lager? Hva er det som gjør matopplevelse
Den kulinariske smak
Det beste med et godt måltid er som regel smaken. Mat som smaker godt vil stort sett alltid bli godt tatt i mot av gjestene. Men for å finne fram til
En os av kenyans kulinarisk kultur
Hva tenker du når du hører ordet «Kenya»? Har du vært der, har du minner derfra? Mange i norden har det. Kenya er et nokså populært reisemål pga sine
Kulinarisk mat i et krigsherjet land
Jeg har tidligere sett nærmere på om det kulinariske kjøkken er representert i det afrikanske kontinent, og fant flere restauranter representert på en
Maldivene-den kulinariske øyhimmelen
Tenk at kundene er så fornøyde at de kaller spisestedet ditt for en tur til paradis. Dette er presentasjonen fra en privatperson som har vært gjest på
Det første møte med kulinarisk mat
Hvor vanlig er det å definere noe du spiser som kulinarisk mat, og hva pleier å være vanlig når det kommer til det første møte med kulinarisk møte? Hvordan vil vi definere at noe er en kulinarisk mat og en kulinarisk mat opplevelse? Hvis vi skal definere veldig lett hva…
Kulinarisk matkunst
Mat er ikke alltid bare mat. Det kan også være så mye annet sett utifra hvilken kontekst man bruker. Rundt bordet i ethvert hjem, bryr ikke de fleste
Kulinarisk mat som eksperiment
Det kulinariske kjøkken kan være så mangt; kunst, som gastronomisk nytelse, et fag, en drøm. Det finnes åpenbart andre måter å betrakte maten på-som e