Blog

Derfor elsker vi thai-mat

On mai 21, 2019, Posted by , In Den kulinariske skole, With Kommentarar avslått på Derfor elsker vi thai-mat

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor utenlandsk mat har skapt furore i norske hjem siden vi begynte å importere matvarer fra utlandet. I et land hvor klimaet alltid har vært hardt, og ikke nødvendigvis ideelt for dyrking av eksotiske råvarer, kunne husmannskosten være vanskelig å få ned. Derfor ble…

Et vindu til kultur

On april 3, 2019, Posted by , In Den kulinariske skole, With Kommentarar avslått på Et vindu til kultur

Alle som reiser er nysgjerrige på maten man finner i landet man besøker. Nye smaker er en viktig del av opplevelsen av å være på reise. Mat og drikke er på mange måter et vindu til kulturen man besøker. Ingredienser og behandlingen av matretter sier mye om folks levemåter. For…

Den kulinariske psykologi

On april 2, 2019, Posted by , In Den kulinariske skole, With Kommentarar avslått på Den kulinariske psykologi

Hvordan skal man få kundene til å komme igjen og igjen og gjøre at folk over hele verden snakker om maten man lager? Hva er det som gjør matopplevelse

Den kulinariske smak

On mars 8, 2019, Posted by , In Den kulinariske skole, With Kommentarar avslått på Den kulinariske smak

Det beste med et godt måltid er som regel smaken. Mat som smaker godt vil stort sett alltid bli godt tatt i mot av gjestene. Men for å finne fram til

En os av kenyans kulinarisk kultur

On februar 23, 2019, Posted by , In Kulinarisk verden rundt, With Kommentarar avslått på En os av kenyans kulinarisk kultur

Hva tenker du når du hører ordet «Kenya»? Har du vært der, har du minner derfra? Mange i norden har det. Kenya er et nokså populært reisemål pga sine

Kulinarisk mat i et krigsherjet land

On januar 15, 2019, Posted by , In Kulinarisk verden rundt, With Kommentarar avslått på Kulinarisk mat i et krigsherjet land

Jeg har tidligere sett nærmere på om det kulinariske kjøkken er representert i det afrikanske kontinent, og fant flere restauranter representert på en

Maldivene-den kulinariske øyhimmelen

On desember 22, 2018, Posted by , In Kulinarisk mangfold, With Kommentarar avslått på Maldivene-den kulinariske øyhimmelen

Tenk at kundene er så fornøyde at de kaller spisestedet ditt for en tur til paradis. Dette er presentasjonen fra en privatperson som har vært gjest på

Det første møte med kulinarisk mat

On desember 6, 2018, Posted by , In Kulinarisk mangfold, With Kommentarar avslått på Det første møte med kulinarisk mat

Hvor vanlig er det å definere noe du spiser som kulinarisk mat, og hva pleier å være vanlig når det kommer til det første møte med kulinarisk møte? Hvordan vil vi definere at noe er en kulinarisk mat og en kulinarisk mat opplevelse? Hvis vi skal definere veldig lett hva…

Kulinarisk matkunst

On november 11, 2018, Posted by , In Kulinarisk mangfold, With Kommentarar avslått på Kulinarisk matkunst

Mat er ikke alltid bare mat. Det kan også være så mye annet sett utifra hvilken kontekst man bruker. Rundt bordet i ethvert hjem, bryr ikke de fleste

Kulinarisk mat som eksperiment

On oktober 23, 2018, Posted by , In Kulinarisk mangfold, With Kommentarar avslått på Kulinarisk mat som eksperiment

Det kulinariske kjøkken kan være så mangt; kunst, som gastronomisk nytelse, et fag, en drøm. Det finnes åpenbart andre måter å betrakte maten på-som e

incart-lite